Телефон : 046/786-015

Tetori rozë – Розевиот Октомври

Окт 21, 2022

0

Tetori rozë – Розевиот Октомври

👉Tetori rozë 💗 Nismat për solidaritet dhe ndërgjegjësim janë dhe gjithmonë do jenë prioritieti im, ku së bashku me punonjësit e 🏥#SpitalitTëPërgjithshëmTëStrugës i bashkohemi fushatës për të mbështetur luftën kundër kancerit të gjirit.👉Kanceri i gjirit është një sëmundje në rritje në të gjithë botën po ashtu edhe në vendin tonë është mjaft i përhapur. Fakti që vitet e fundit parandalimi mund të nënkuptojë trajtim shërim dhe shpresë për jetë, kjo është arsyeja pse ne theksojmë rëndësinë e edukimit të grave, duke e ditur se vetëkontrolli si dhe ekzaminimet e rregullta mund të kenë një efekt në ndryshim të JETËS. 👉Statistikat e deri tanishme tregojnë se mund të shërohet në më shumë se 95% të pacientëve, nëse ne inkurajojmë të gjithë që të kryejnë vetë-ekzaminime të rregullta dhe mamografi. Të dashura gra, kujdesuni për veten dhe shëndetin tuaj🙏

…….

👉Розевиот Октомври💗 Иницијативите за солидарност и свесност се и секогаш ќе бидат мој приоритет заедно со вработените на 🏥#OпштатаБолницаВоСтруга се приклучуваме на кампањата за поддршка на борбата против ракот на дојка.👉Ракот на дојка е болест во пораст во целиот свет, па и во нашата земја, но радува фактот дека во последниве години превенцијата може да значи живот, надеж за лечење па оздравување. Затоа ја истaкнуваме важноста на едукацијата на жената, знаејќи дека самоиспитувањето, како и редовните прегледи може да имаат ефект на промена на ЖИВОТОТ. 👉Досегашната статистика покажува дека може да се излечи кај повеќе од 95% од пациентите, ако ние ги поттикнуваме сите да прават редовен самопреглед и мамографијаДраги жени посветете си грижа и внимание за сопственото здравје🙏